Kindermeubels


Voor de baby- kinderkamer van onze dochter heb ik een tweetal duurzame meubels ontworpen. Een multifunctionele commode / bureau / knutseltafel en een verstelbaar ledikant / kinderbed.

De commode.
De commode is eigenlijk commode, knutseltafel en bureau in één en is gemaakt van onbehandeld berken multiplex. Het werkblad heeft een witte HPL toplaag. Het ontwerp bestaat in feite uit drie losse kastjes (met vier laden) en daar bovenop een lang en groot werkblad met een eigen in hoogte verstelbare steunpoot. De kastjes worden op elkaar geklemd door middel van stoere ‘eierkistsluitingen’. Het idee hierachter is dat dit meubel lang mee moet kunnen gaan en zich als het ware moet kunnen aanpassen aan de steeds veranderende behoefte en interesses van onze dochter. Door er een kastje tussenuit te halen verandert de hoogte van het werkblad en kan het stoere kindermeubel dienst doen als commode, als knutseltafel of als bureau. De kastjes die dan (tijdelijk) overblijven kunnen bijvoorbeeld dienst doen als nachtkastje. De ladefrontjes liggen in hetzelfde vlak als het gehele front. Samen met de langgerekte en gefreesde grepen en het feit dat de kastjes ‘los’ op elkaar geklemd staan geeft een mooi gedetailleerd lijnenspel.

Het ledikant.
Het ledikant bestaat eveneens uit onbehandeld berken multiplex en multiplex met een witte HPL toplaag. De witte zijwanden met stoere gefreesde openingen sluiten middels ‘eierkistsluitingen’ aan op de basis. Het matras is in drie hoogten te verstellen zodat het kind altijd veilig kan slapen.
In de laagste stand (grotere kinderen) kan één van de de zijwanden verwijderd worden zodat er makkelijk zelf in en uit bed gestapt kan worden.