Over Noard-Architectuur


Dit is de plek waar ik mijn werk presenteer, ontwerpen is wat ik het liefste doe. Wie ik ben, wat ik doe en wat mij inspireert leest u hier…

Jasper van Zellingen
Architect


Ik ben gefascineerd door het verleden, de toekomst en het nu.
Het architectonische ontwerpproces is complex, een architect moet hierbij veel belangen kunnen dienen. Het eindproduct is wat mij betreft pas geslaagd wanneer het evenwichtig en eenvoudig oogt. In mijn ontwerpen zijn doelmatigheidfunctionaliteit en flexibiliteit vaak de sleutelwoorden.
Ieder ontwerp begint met een onderzoek naar de historische ruimtelijke context en de toekomstige ontwikkelingen, op deze wijze krijgt het ontwerp een plek in het NU.

Door het aanbrengen van extra lagen; op het gebied van ruimtelijke kwaliteit, duurzaamheid, schoonheid, harmonie en evenwicht krijgt een gebouw voor mij pas zijn architectonische kwaliteit. Een hoogwaardig ontworpen omgeving is voor mij een evenwichtige optelsom van verschillende elementen…


Curriculum vitae…
Ir. Ing. Jasper van Zellingen
1977  Rheden (NL)

Opleiding / Werkzaam verleden
1995 – 1999  Bouwkundig ingenieur HTS Arnhem, architectuur
1999 – 2002  Bouwkundig ingenieur TU-delft, architectuur
2001 – 2002  Architectenbureau Restauro (Den Hoorn)
2003 – 2004  Bureau voor Architectuur en Ruimtelijke Ordening Martini  (Groningen)
2004 – 2007  Architectenbureau F. de Boer (Sneek)
2006 – 2008  Het Experiment,beroepservaring voor jonge architecten
2008 – heden Noard – Architectuur, adviseur ruimtelijke kwaliteit voor hûs en hiem.

Prijzen
2002, 3de prijs ontwerp museum Scheveningen TU delft
2008, 1e prijs Europan 9 locatie Groningen i.s.m. NRJ – Architectuur
2009, 1 van 5 aan gemeenteraad aanbevolen plannen Manifestatie intense stad

Opdrachtgevers
Woningbouwstichting  OntwikkelenIn, Woningbouwstichting LeFier, Woningbouwstichting  Nijestee,Gemeente Groningen, Gemeente Leeuwarden, Fam  Post (Heerenveen), Fam  Bakker (Ferwert), Fam van der Leeuw (Nij Beets), Samsaran Nijbeets, Oefentherapie Cesar Drachten, Oefentherapie Cesar Lemmer, Brasserie La Fontaine (Heerenveen), Familie van der Weg (Heerenveen)